010-4500622 info@eenaanspreek.nl

Wanden en plafonds

(Voorzet)wanden

Tijdens zowel nieuwbouw- als renovatie projecten is het plaatsen van wanden een van de meest voorkomende werkzaamheden. Zo kan het bijdragen aan de isolatie of geluidsdemping van een ruimte. In de wat luxere ruimtes kan er zelf gekozen worden voor een nis.

Voordat de voorzetwanden geplaatst kunnen worden is het belangrijk om deze op te meten en af te tekenen op de exacte plek van de bestaande muur. Het is ook belangrijk dat er een keuze is gemaakt is de materialen die er gebruikt zullen worden. Er zijn verschillende soorten materialen waar uit gekozen kan worden zoals gipsplaten, houten of kunststof panelen. Deze platen of panelen zullen op maat gesneden worden als voorbereiding op de bevestiging.

Een veel gebruikte methode om een voorzetwand te plaatsen is door middel van een houten latten frame. Naast een frame van hout kan er ook gekozen worden voor een frame van metalen profielen, zogeheten studs. Dit frame wordt door middel van verschillende bevestigingsmaterialen, zoals schroeven en pluggen aan de muur bevestigd.

Na het monteren van de panelen zitten er vaak kleine naden tussen de verschillende panelen. Deze naden worden opgevuld en daarna gladgestreken, zodat er een vlak oppervlak ontstaat. Nadat dit de wand droog is kan deze afgewerkt worden. Dit kan in alle gewenste afwerkingen zoals verf, behang of tegels.

Woning renovatie door Versendaal B.V.

Plafonds

Een verlaagd plafond maken is een veelvoorkomende verbouwing in zowel woningen als kantoorpanden. Zo kan een verlaagd plafond een ideale uitkomst bieden op het moment dat u wenst om inbouwspots te plaatsen. Daarnaast kan het plaatsen van een verlaagd plafond het ook mogelijk maken om een plafondunit afzuigkap te plaatsen in de keuken. Niet alle verlaagd plafonds worden voor een van deze redenen geplaatst, zo kan het ook zijn dat u de huidige plafonds simpelweg te hoog vindt. 

Er zijn verschillende materialen benodigd tijdens het maken van een verlaagd plafond. Dit zijn onder andere gipsplaten, bevestigingsmaterialen, isolatiematerialen en uiteraard professioneel gereedschap. Naast gipsplaten is er ook een mogelijkheid om een plafond te maken met plafondplaten. Dit is over het algemeen prijstechnisch een gunstige keuze, zeker in verhouding met een plafond van gipslaten.

Voordat de gipsplaten aan het plafond bevestigd kunne worden is het van belang dat er houten balken of metalen profielen zijn bevestigd aan het bestaande plafond. Deze balken of profielen zullen de basis vormen van het nieuwe plafond. Als een plafond extra geïsoleerd dient te worden, dan wordt er voor de bevestiging van de gipsplaten eerst nog isolatiemateriaal toegevoegd. Het isolatiemateriaal kan verschillende functionaliteiten hebben, zoals demping van het geluid of het beter behouden van warmte in de ruimte. Tot slot worden de gipsplaten op maat gesneden en aan het raamwerk bevestigd.

Zodra de gipsplaten zijn afgewerkt kunnen deze bijvoorbeeld voorzien worden van stucwerk, zodat er een vlak oppervlak ontstaat zonder naden of schroefgaten. Uiteraard zijn er naast stucwerk meerdere afwerkingen mogelijk. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

In drie stappen je klus geklaard

w

Offerte aanvraag

Heeft u verbouwplannen? Op basis van uw wensen maken wij vrijblijvend een offerte voor u. Indien nodig komen wij bij u langs om te situatie te bekijken en beoordelen. 

Start werkzaamheden

Bent u akkoord met de offerte? Wij zullen een planning maken van de werkzaamheden. Na het maken van de planning kunnen wij starten met de uitvoering van het project.

Oplevering

Tot slot het moment waar u verwachtingsvol naar uit heeft gekeken. De werkzaamheden zijn uitgevoerd en het project zal opgeleverd worden.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op

Cookieconsent met Real Cookie Banner